Werkzoekenden

Waar kunt u terecht met vragen over werk en meedoen?  

Begeleiding naar werk en participatie? Kom naar het Sociaal Wijkteam! 


Vanaf 1 januari 2017 krijgt iedereen die een bijstandsuitkering aanvraagt bij de gemeente Zaanstad een uitnodiging voor een gesprek op het Sociaal Wijkteam (inwoners onder de 27 jaar kunnen bij het Jongerenloket terecht). Met een medewerker van het wijkteam gaat u in gesprek over alle leefgebieden en stelt u een plan van aanpak op. In dit gesprek komt ook de ondersteuning bij het zoeken naar werk of participatie aan de orde. De wijkteams werken hierin nauw samen met de casemanagers van de afdeling Werk van de gemeente. 

Voor iedereen
Ook als u geen uitkering hebt maar wel vragen hebt op het gebied van werk of meedoen, bent u van harte welkom op het Sociaal Wijkteam. Bij veel wijkteams kunt u terecht voor sollicitatietrainingen of hulp bij het opstellen van een cv. Ook voor het verbeteren van uw taalbeheersing kunt u bij de wijkteams terecht. Wilt u gewoon eens een gesprek aangaan over werk of meedoen? Ook daarvoor kunt u binnenlopen bij het wijkteam.  

Samenwerking met Werkom
Heeft u een uitkering en extra begeleiding nodig op weg naar betaald werk? Met ingang van 2018 werken de wijkteams samen met Werkom, het participatiebedrijf voor inwoners uit de gemeenten Zaanstad en Purmerend. Werkom is de plek waar mensen (vanuit verschillende locaties) kunnen 'leren' werken. Ook kunnen mensen via Werkom aan de slag op een beschutte werkplaats.  

Op weg naar werk
U wilt aan de slag maar heeft daarbij ondersteuning nodig? Wat gebeurt er op het moment dat u op weg gaat naar werk of meedoen? Bekijk het op de Infographic.


Nieuwsbrief Werk en Inkomen
Iedere maand krijgen minima en mensen met een bijstandsuitkering de nieuwsbrief Werk en Inkomen. In deze nieuwsbrief staan vacatures, verhalen van mensen die (soms na lange tijd) werk hebben gevonden, tips en belangrijke informatie. Lees hier de laatste edities.


Heeft u een bijstandsuitkering aangevraagd? Lees in de folder meer over uw gesprek bij het Sociaal Wijkteam


Kijk hier voor het adres van een wijkteam bij u in de buurt.Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl