Werkgevers

Als werkgever kunt u bij het Werkgeversservicepunt Zaanstreek-Waterland terecht voor geschikt personeel én ondersteuning bij het invullen van de banenafspraak. Verschillende regelingen maken het voor u aantrekkelijk en mogelijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.

Dienstverlening aan werkgevers 

In 2015 is de Participatiewet van kracht geworden.  De Participatiewet moet ervoor zorgen dat meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld door een chronische ziekte of een handicap) een baan vinden. Als werkgever heeft u daarbij een actieve rol. Bijvoorbeeld door te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn binnen uw organisatie. Als u iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst wil nemen of dit overweegt, kan het Werkgeversservicepunt Zaanstreek-Waterland (WSP) u daarbij ondersteunen. Het WSP selecteert geschikte kandidaten voor u op basis van uw specifieke personeelsbehoefte en adviseert u over de verschillende regelingen die het voor u extra aantrekkelijk maken om kandidaten aan te nemen. Op de website van het WSP vindt u meer informatie. 

Werkom 
Om de participatieopgave als bedrijfsleven en overheid goed te kunnen uitvoeren, hebben de gemeenten Zaanstad en Purmerend het participatiebedrijf Werkom opgericht. Werkom verleent diensten aan werkzoekenden uit Purmerend en Zaanstad en aan werkgevers uit de hele regio.  

Ondernemen in Zaanstad
Meer weten over ondernemen in Zaanstad en wat de gemeente hierin voor u kan betekenen? Kijk dan ook eens op ondernemen.zaanstad.nl.


Voorbeelden uit de praktijk

Ook aan de slag met mensen met een arbeidsbeperking? Laat u dan inspireren door de verhalen van het biologische voedingsbedrijf IDorganics en Komet metaalwaren. 


Werkgeversservicepunt 

Het Werkgevers Servicepunt Zaanstreek-Waterland (WSP) is een regionaal samenwerkingsverband van gemeenten en UWV.  Het WSP werkt samen met verschillende partners op de arbeidsmarkt, zoals ondernemers, uitzendbureaus, het onderwijs, hulpverleningsinstanties en welzijnsorganisaties.

U kunt bij het WSP terecht met al uw werkgeversvragen en voor kosteloze werving en selectie van personeel. Werkgevers die sociaal willen ondernemen kan het WSP extra ondersteunen met deskundig advies, financiële voordelen en regelingen.
Het WSP wordt mede mogelijk gemaakt door participatiebedrijf Werkom.

Heeft u al een contactpersoon bij de gemeente of UWV? Dan kunt u dit contact uiteraard gewoon voortzetten.  

Ga naar de website van het WSP

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl